Pārlekt uz galveno saturu

Konferencē prezentē jaunākos meža nozares pētījumu rezultātus

Attēla autors: No LLU arhīva

No 15. līdz 17. martam norisinājās starptautiski zinātniskā konference "Zinātne un prakse meža nozares attīstībai", kuru organizēja LLU Meža fakultāte sadarbībā ar LVMI "Silava" un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju.

Pirmā konferences diena tika aizvadīta Vecauces pilī. Plenārsēdē piedalījās: Auces novada Domes priekšsēdētājs, LLU rektore, delegācija no Zemkopības ministrijas,  Latvijas Kokrūpniecības federācijas, akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži", LVMI "Silava", Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta, SIA "Rīgas meži", Meža īpašnieku biedrības, kā arī pārstāvji no citiem uzņēmumiem. Pēc plenārsēdes konferences dalībnieki apmeklēja SIA "Tehnika Auce", kur notika tehnikas demonstrējumi, bet vēlāk devās apskatīt enerģētiskās koksnes plantāciju.

Sekcijas "Mežkopība un meža ekoloģija"un "Meža izmantošana un kokapstrāde" norisinājās LLU Meža fakultātē. Zinātniski praktiskās konferences tēzes tika nopublicētas un izdalītas gan autoriem, gan līdzautoriem.

Zinātniski praktiskā konferencē piedalījās arī pārstāvji no Igaunijas un Somijas, tāpēc no vietējās tā pārtapusi par starptautisku. Kopumā to apmeklēja liels dalībnieku skaits: plenārsēdē piedalījās 65 personas, sekcijā "Mežkopība un meža ekoloģija" - 127  un sekcijā "Meža izmantošana un kokapstrāde" - 67.

Pētnieku prezentācijas var apskatīt Meža fakultātes mājaslapā, sadaļā Fakultātes ziņas, savukārt foto galerija no pasākuma pieejama sadaļā Aktualitātes - Foto galerijas.

Pievienots 20/03/2017