Pārlekt uz galveno saturu

MF studenti Kuldīgas novadā stāsta par studiju iespējām

Meža īpašnieku biedrība „Meža konsultants” 11. - 13. maijā Kuldīgas novada Padures pagasta “Struņķukrogā” organizēja pasākumu „Meža ABC” Kurzemē, kurā LLU Meža fakultātes pārstāvji stāstīja par izglītības iespējām meža nozarē - skolēniem, meža īpašniekiem ar ģimenēm un ikvienam citam interesentam.

Improvizētā meža pieturā “Kur apgūt mežkopja profesiju?” par studiju iespējām LLU stāstīja pašreizējie Meža fakultātes (MF) studenti, kuri paši dzīvo Kuldīgas pusē. Kopumā pasākuma apmeklētājiem bija iespēja apmeklēt 31 meža pieturu, izzinot mežu un tā izmantošanas līkločus.

Kā stāsta MF students Klāvs Zītars, interesentiem sniegta informācija par MF studiju programmām, studiju norisi, ārpusstudiju dzīvi, nepieciešamajām teorētiskajām zināšanām un Erasmus+ programmas iespējām. Papildus tam gan maziem, gan lieliem pasākum apmeklētājiem bija iespēja piedalīties meža spēlēs, kurās labprāt iesaistījās visi.

Viens no galvenajiem pasākuma “Meža ABC” mērķiem bija rosināt meža īpašniekus uz dažādām meža apsaimniekošanas aktivitātēm, sniegt pozitīvu piemēru meža apsaimniekošanā, ģimenēm piedāvāt aktīvu atpūtu mežā, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību ar uzņēmumiem un meža īpašniekiem un citiem interesentiem, parādot pasākuma apmeklētājiem meža nozares attīstību un daudzveidību, tās lielo nozīmi un vērtību Latvijā.

Pievienots 16/05/2017