Pārlekt uz galveno saturu

Lekcijā iepazīstina ar Dabas aizsardzības pārvaldes funkcijām un uzdevumiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Turpinot aizsākto tradīciju, LLU Meža fakultāte katru gadu pieaicina lektorus no lielākajiem meža nozares uzņēmumiem, lai iepazīstinātu studentus ar ražošanas procesu un aktualitātēm.

Arī turpmāk katru otrdienu un trešdienu ikviens varēs noklausīties Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" un akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" speciālistu vieslekcijas.

Šoreiz tika pieaicināta Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektora vietniece dabas aizsardzības jautājumos Gunta Gabrāne, kura vispirms iepazīstināja klātesošos ar sevi un tad sniedza nelielu ieskatu pārvaldes veidošanās vēsturē.

Referente uzsvēra, ka uzņēmumā strādājošajiem ir svarīga misija - saglabāt dabas daudzveidību un veicināt cilvēka un dabas harmonisku līdzāspastāvēšanu.

Plašais fotogrāfiju klāsts prezentācijā palīdzēja klausītājiem vieglāk izprast Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistu ikdienas funkcijas, kurās ietilpst informatīvo stendu izvietošana, dabas objektu uzturēšana, atjaunošana, kā arī citi pienākumi. Tāpat intensīvi tiek strādāts pie sabiedrības izglītošanas un informēšanas t.s. Dabas izglītības centros, kuri izvietoti pa visu Latviju.

Noslēgumā Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektora vietniece aicināja studentus pēc augstskolas absolvēšanas padomāt par darba iespējām savā uzņēmumā.

Pievienots 19/02/2016