Pārlekt uz galveno saturu

Veiksmīgi noslēdzies Latvijas sēņošanas čempionāts

Attēla autors: No LLU arhīva

Sēņošanas čempionāts norisinājās 10. septembrī Jelgavas novada Valgundes pagasta Bulgārijā un tajā piedalījās ap 40 sēņotāju.

Čempionātu organizēja LLU Meža fakultāte (MF), Pārtikas tehnoloģiju fakultāte (PTF), LVMI "Silava", LLU valsts zinātniskās izpētes mežu apsaimniekošanas aģentūra "Meža pētīšanas stacija" un  akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži". 

Saskaņā ar nolikumu sacensību mērķis - popularizēt un attīstīt latviešu nacionālo tradīciju-sēņošanu, sagādāt prieku aktīviem cilvēkiem, popularizēt sēņošanu, kā vienu no meža resursu izmantošanas veidiem, attīstīt sēņošanu kā sporta veidu un iepazīstināt dalībniekus ar skaistām Latvijas sēņošanas vietām.

Sacensību laikā sēņotājiem iepriekšējā sēņu ievākšana bija aizliegta, nedrīkstēja izmantot arī palīgus un palīglīdzekļus, izņemot nazi un sēņošanas trauku, kā arī distance bija jāveic tikai ar kājām.

Veiksme čempionātā "uzspīdēja" komandai "Zupā tārpi", kura ne pirmo reizi izcīna uzvaru. Tajā bija vairāki dalībnieki:  Raimonds Zīlīte, Edgars Orlovs un Juris Vaidakovs, kurš kļuva par čempionu arī individuālajā ieskaitē, salasot 2,5 kilogramu sēņu. Otrā vietā ierindojās komanda "Siguldas bekas": Atis Dubrovskis, Ilze Skrodele-Dubrovska un Vilis Dubrovskis, savukārt kā trešie palika Inga Ciproviča, Māra Dūma un Valdis Dūms (komanda "Sabiedrības krējums").

Īpašs paldies Pārtikas tehnoloģiju fakultātei (PTF) par gardu sēņu zupu, kuru ikviens varēja baudīt pasākuma noslēgumā!

 

Ja vēlies apskatīt bildes no pasākuma, ieskaties:

Pievienots 12/09/2016