Pārlekt uz galveno saturu

Meža fakultātes studenti izcīna trešo vietu skrējienā "Lāpa"

Attēla autors: No LLU arhīva

9. novembra vakarā jau 45. reizi notika stafetes skrējiens “Lāpa". Tajā šogad piedalījās 6 fakultāšu studentu komandas un atkārtoti par ātrākajiem atzīti Vides un būvzinātņu fakultātes studenti (VBF).

Neparasti sniegotajā un aukstajā stafetē, kāda tā izvērtās šogad agrās ziemas dēļ, veiklākie, pret salu izturīgākie un neslīdošām kājām apveltītie izrādījās VBF meitenes un puiši: Agnese Kārkliņa (2. kurss), Līga Lauma Pļavniece (2. kurss), Marģers Samsons (2. kurss), Jānis Jermacāns (4. kurss) un Matīss Priede (4. kurss). Tādējādi jau trešo gadu E. Feldmaņa piemiņas stafetes kauss glabāsies VBF.

Tuvākos sāncenšus – Pārtikas tehnoloģijas fakultātes komandu (PTF)  – tie apsteidza par vienu sekundi. PTF komandas sasniegumā piedalījās Oskars Lazdāns, Alīna Polipartova, Dāvis Vēveris, Alīna Caune, Ansis Demiters.

Savukārt trešajā vietā ierindojās Meža fakultātes studējošo komanda - Emīls Toms Rustants, Gatis Kupčs, Klāvs Dakstiņš, Evelīna Erzema, Anete Garanča.

"Paldies tiem, kuri nenobijās no ziemas un bija gatavi startēt arī ļoti neierastos laika apstākļos. Par to, kā temperatūra un trases segums ietekmēja skriešanu, liecina arī rezultāts, jo pērn VBF (tolaik LIFi) uzvarēja, distancē pavadot par pus minūti mazāk laika (ar rezultātu 6:13.8)," stāsta LLU Sporta centra pārstāvis Māris Lindenbaums.

Viņš arī atzīmē kādu īpašu faktu – par spīti sniegam stafetē neviens nenokrita! Edvīna Feldmaņa aizsāktajai stafetei jau 45. reize un tik dziļas tradīcijas nespēj ietekmēt arī šādi laika apstākļi.

Kopējie rezultāti:

1. VBF 6 min 42.2 sek;

2. PTF 6:43.3;

3. MF 6:54.6;

4. LF 6:55.3;

5. TF 7:16.6;

6. ITF 7:33.2.

Stafetes noslēgumā studējošie saņēma piemiņas veltes no LLU Sporta centra.

 

Avots: LLU portāls.

Pievienots 10/11/2016