Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas komanda, kuras sastāvā ir Meža fakultātes students Nauris Raize, izcīna 5. vietu Eiropas čempionāta stafetē

Attēla autors: No LLU arhīva

Somijā notiekošo Eiropas čempionātu ziemas orientēšanās sportā ar piekto vietu stafetē pabeigusi Latvijas ziemas orientieristu komanda Andris Kivlenieks, Raivo Kivlenieks un Nauris Raize.

Somijā notiekošo Eiropas čempionātu ziemas orientēšanās sportā ar piekto vietu stafetē pabeigusi Latvijas ziemas orientieristu komanda Andris Kivlenieks, Raivo Kivlenieks un Nauris Raize.

Pirmo etapu veica Raivo Kivlenieks, kurš stafeti nodeva 4. vietā nāciju vērtējumā, 1 minūti un 3 sekundes aiz līdera no Krievijas pirmās komandas. "Gāja kopumā labi, bet tikai līdz pēdējiem trim kontrolpunktiem, kur kļūdījos uz diviem no tiem, kas arī neļāva nodot stafeti starp līderiem," pēc stafetes noslēguma atzīst R. Kivlenieks. Otrajā etapā Andris Kivlenieks uzlaboja pozīciju, ierindojoties trešajā vietā nāciju vērtējumā, savukārt Naurim Raizem pēdējā etapā vairākas kļūdas, kā rezultātā Latvijas komandai 5-tā vieta. Priekšā Latvijai izvirzījās šī sporta veida lielvalstis - Zviedrijas, Krievijas, Somijas un Norvēģijas komandas.

"Gāja diezgan labi, Raivo ar Andri izdarīja labu darbu, iespējams, pat pārāk labu... Kaut kur zemapziņā tas laikam ietekmēja arī manu startu, kad jau aizgāju bara efektā, pieļaujot kļūdu uz desmito punktu. Pēc tam apjuku un saminstinājos arī tālāk, kad nesapratu neko, jo bija daudz īsceļu. Līdz galam pieļāvu vēl dažas kļūdas, rezultātā nācās finišā cīnīties ar čehiem," stāsta N. Raize.

Ar savu sniegumu sportists nav apmierināts, bet, salīdzinot ar citiem Eiropas čempionāta startiem, šis esot bijis vislabākais. "Iespējams, ka kļūdījāmies ar etapu izvēli - vajadzēja man iet pirmo etapu. Barā būtu vieglāk braukt; pirmajā etapā būtu tāpat kā Raivo, kas pavērtu lielākas iespējas cīņai par medaļu tālākajā sacensību gaitā."

Visas komandas vārda Nauris Raize vēlējās teikt "paldies P. Bričonokam un A. Robaldam par slēpju sagatavošanu, I. Valdmanei par ēdināšanu, G. Ikauniekam par komandas motivēšanu un organizēšanu".

Ar labu sniegumu var lepoties arī jauniešu komandas. Starp jauniešiem 5. vieta Jēkaba Putniņa, Rūdolfa Matīsa Vimbas un Paula Alberinga pārstāvētajai komandai, kā arī 5. vieta jaunietēm - komandai Artas Renātes Rulles, Annas Emīlijas Sutas un Elizabetes Ločmeles sastāvā. Jauniešu konkurencē uzvaras laurus plūca Somijas komandas. Komandas sniegumu komentē Elizabete Ločmele:

"Arta par pirmo etapu saka, ka gāja labi, taču vienmēr var labāk. Distanci veica ļoti labi, taču esot trūcis ātrums. Arī Annai veicās ļoti labi, distances sākumā nedaudz kļūdījās, arī beigās. Kopumā ir apmierināta ar savu startu. Arī es esmu priecīga. Uz distances beigām noķēru zviedrieti, kas finišēja ceturtā, taču sanāca neliela kļūda uz 10 sekundēm, tā dēļ pazaudēju un nevarēju vairs noķert. Šī distance man patika vislabāk, jo bija pietiekami gan tehniski sarežģīta, gan arī ātra."

Visu Latvijas komandu rezultāti:

ESOC

Vīriem

5. vieta Raivo Kivlenieka, Andra Kivlenieka un Naura Raizes pārstāvētajai komandai

Dāmām

5. vieta Līgas Valdmanes, Monikas Badunas un Vilmas Alberingas pārstāvētajai komandai

JWSOC

Junioriem

9. vieta Nika Pļaviņa, Andra Sarksņas un Māra Heinola pārstāvētajai komandai

EYSOC

Jauniešiem

5. vieta Jēkaba Putniņa, Rūdolfa Matīsa Vimbas un Paula Alberinga pārstāvētajai komandai

Jaunietēm

5. vieta Artas Renātes Rulles, Annas Emīlijas Sutas un Elizabetes Ločmeles pārstāvētajai komandai 

Sagatavoja Aija Pakalna www.lof.lv.
Pievienots 14/02/2017