Pārlekt uz galveno saturu

LLU sportisti izcīna 1. vietu distanču slēpošanā Latvijas XXVII Universiādes sacensībās

Attēla autors: No LLU arhīva

2. martā Priekuļu slēpošanas bāzē norisinājās Latvijas XXVII Universiāde slēpošanā. Uz sacensībām bija ieradušies studenti no vairākiem Latvijas reģioniem – Jelgavas, Daugavpils, kā arī lielu dalībnieku skaitu sastādīja tieši Rīgā studējošie. Kopumā sacensībās piedalījās 33 studenti no sešām Latvijas augstskolām un vīriešu konkurencē 1.vietu izcīnīja LLU studenti.

Tiesneši, apkopojot rezultātus, paziņoja 12 ātrākos, kuri kvalificējušies pusfinālu slēpojumiem. Pirmajā pusfinālu slēpojumā par vietu finālā cīnījās – divi Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), divi Daugavpils Universitātes (DU), viens Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) un viens Latvijas Universitātes (LU) pārstāvis. Savukārt otrajā pusfinālā, pusi no dalībnieku skaita aizņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studenti, proti, trīs slēpotāji un atlikušās vietas sadalīja divi (LSPA) un viens Nacionālās Aizsardzības akadēmijas (NAA) dalībnieks. 

Pirmajā pusfinālā bija vērojama neticami sīva cīņa, kur pirmo trīs vietu īpašnieki finišēja tikai ar vienas sekundes intervālu. Interesanti, ka divi no trīs slēpotājiem bija brāļi Andris un Raivo Kivlenieki, abi pārstāvēja RTU. Otrajā pusfinālā ātrākais izrādījās Toms Praulītis (LSPA), kuram sekoja divi LLU slēpotāji – Nauris Raize un Ralfs Eiduks. Beidzoties abiem pusfināliem un noskaidrojot sešus ātrākos finālistus, slēpotāji stājās uz starta līnijas fināla slēpojumā. Trasē pavadot vien 2 minūtes un 2 sekundes, pirmais finišēja Andris Kivlenieks  (RTU), kuram trīs sekundes zaudēja Toms Praulītis (LSPA), kurš ieguva otro vietu un trešais finišēja LLU slēpotājs Nauris Raize.

Noslēdzoties individuālajiem slēpojumiem brīvajā stilā, dalībnieki apvienojās komandās, kur vīru konkurencē bija 10 komandas. Pirmo vietu ieguva brāļi Kivlenieki no RTU, otro vietu izcīnīja LLU pirmās komandas slēpotāji - Ralfs Eiduks un Nauris Raize, bet trešo vietu izcīnīja DU pirmās komandas slēpotāji – Pāvels Parcenko un Ronalds Krams.

Kopvērtējumā vīriešu konkurencē 1.vietu izcīnīja LLU studenti, otrajā vietā atstājot LSPA studentus, bet trešo vietu ieņēma DU studenti.  

Dalībnieku rezultāti distancēs un kopvērtējuma rezultāti pieejami šeit .

 

Sagatavoja Lana Janmere.

Pievienots 06/03/2017