Pārlekt uz galveno saturu

PČ vidējā distancē Nauris Raize izcīna 16. vietu

Attēla autors: No LLU arhīva

Šodien Pasaules čempionātā ziemas orientēšanās sportā aizvadīta vīru sacensība vidējā distancē. Augstu rezultātu sasniedza Latvijas ziemas orientierists Nauris Raize, ierindojoties 16. vietā, kamēr Raivo Kivlenieks, izlaižot kontrolpunktu, finišā palika bez rezultāta.

Nauris Raize 8,8 km garo distanci finišēja 38 minūtēs un 53 sekundēs, no uzvarētāja, Bulgārijas pārstāvja Staņimira Belomaževa (Stanimir Belomazhev), atpaliekot piecas minūtes un piecas sekundes. Kā atzina sportists, kaut kopumā šīs dienas sniegums ir labs, no vairākām distancē pieļautajām kļūdām bija iespējams izvairīties. 

"Šodien trases bija ļoti ledainas, sākums gāja pret kalnu un uzreiz no tā, tāpēc nācās būt uzmanīgam, lai pareizi noorientētos un lai nesalauztu ekipējumu. Otrajā distances daļā vairākus punktus pēc kārtas izvēlējos kļūdainus variantus. Vienmēr var labāk, jāizvēlas tikai pareizie varianti un jābrauc bez kļūdām," tā N. Raize. 

Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis Raivo Kivlenieks šodien distancē izlaida kontrolpunktu, tāpēc finišā palika bez rezultāta. "Izbraucot no arēnas, vienkārši pabraucu garām skatītāju kontrolpunktam un neatzīmējos tajā," par pieļauto kļūdu pēc finiša stāsta sportists. "Punkta nav, slēpes paņēmu neīstās, kas bija pilnīgs smilšpapīrs, orientēšanās un ledainie nobraucieni arī radīja lielas problēmas, turklāt arī fiziski nejutos labi." 

Iepriekšminētajam kontrolpunktam garām pabrauca vēl septiņi sportisti, tostarp četri pretendenti uz medaļām. Kaut uzvarētāja S. Belomaževa ceļu izvēle arī nebija vislabākā, zelta medaļu tā Bulgārijai nodrošināja, par 15 sekundēm apsteidzot Zviedrijas pārstāvi Ēriku Rostu (Erik Rost). Tikmēr bronzas medaļu ieguva norvēģis Lars Moholdts (Lars Moholdt). 

Ar visiem rezultātiem iespējams iepazīties sacensību mājas lapā, kā arī uz sportistu sniegumu iespējams atskatīties, izmantojot GPS sekošanas sistēmu.

Sacensības turpināsies:

  • 11. martā ar garo distanci sievietēm un vīriešiem;
  • 12. martā ar stafeti.

Raivo Kivlenieka un Naura Raizes startam garajā distancē līdzi varēs sekot arī tiešraidē 11. martā no plkst. 10.30.

Sacensības
Pievienots 14/03/2017