Pārlekt uz galveno saturu

MF izlaidumā sveikti 99 jaunie meža nozares un darba aizsardzības speciālisti

Attēla autors: No LLU arhīva

21. jūnijā LLU Aulā pulcējās mācībspēki, absolventi un viņu viesi, lai sveiktu Meža fakultātes (MF) studentus – 38 maģistra un 61 pamatstudiju absolventu.

“Vēl pavisam nesen mēs tikāmies dekanātā – kādam tas bija pirms diviem gadiem, bet citam – pirms četriem. Pārrunājām studiju procesu, slēdzām studiju līgumus un jūs stāstījāt par savu studiju izvēli un ārpusstudiju aktivitātēm. Šodien jūs jau esat absolventi, kuri no bikliem jauniešiem ir pārvērtušies – meitās kā liepās un vīros kā ozolos. Ceru, ka, ejot caur parku uz fakultāti, esat pamanījuši uzrakstu uz akmens, kas vēsta: “Kas mīl mežu, tas mīl savu dzimteni.” Turiet šos vārdus savā sirdī arī turpmākajās darba gaitās, kas būs saistītas ar meža nozari,” jaunajiem speciālistiem izlaidumā teica MF dekāns, profesors Dagnis Dubrovskis.

Šajā gadā MF maģistra grādu ieguva 38 meža nozares un darba aizsardzības un drošības speciālisti. Pieci absolventi saņēma mežzinātņu maģistra grādu akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmā “Meža ekoloģija un mežkopība”, bet pieci – akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmā “Meža ekonomika un politika”. Septiņi absolventi ieguva inženierzinātņu maģistra grādu mežzinātnē, absolvējot akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmu “Meža darbi un tehnika”. Viens no maģistra studiju absolventiem saņēma inženierzinātņu maģistra grādu, sekmīgi noslēdzot studijas akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmā “Koksnes materiāli un tehnoloģija”. Savukārt profesionālo maģistru darba aizsardzībā un darba aizsardzības vecākā speciālista kvalifikāciju ieguva 20 profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Darba aizsardzība un drošība” absolventi.

Inženierzinātņu profesionālo bakalauru mežzinātnē un mežsaimniecības inženiera kvalifikāciju saņēma 32 profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Mežinženieris” absolventi, bet 15 akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas “Mežzinātne” absolventi ieguva lauksaimniecības zinātņu bakalauru mežzinātnē.

Inženierzinātņu profesionālo bakalauru materiālzinātnē un kokapstrādes inženiera kvalifikāciju saņēma 14 profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Kokapstrāde” absolventi.

Fakultātes dekāns D. Dubrovskis pateicās visiem absolventiem, kuri studiju laikā atbalstīja fakultāti, piedaloties dažādās sporta aktivitātēs, sabiedrības izglītošanas pasākumos un studiju dzīves organizēšanā. Par sekmīgu kursa vecākā pienākumu pildīšanu pateicību no dekāna saņēma Edmunds Šepovalovs, Armands Ozols un Toms Koļesņikovs, bet par pasākumu piepildīšanu ar skaistu muzikālo pavadījumu – Agita Gabranova. Par ieguldījumu sporta dzīves veicināšanā dekāna atzinību ieguva Nauris Raize, Emīls Dzalbs, Atis Grīnbergs, Ēriks Gruzde, Artūrs Kumskovs un Ralfs Miļušis.                            

“Šogad esam ieguvuši vēl 99 jaunus speciālistus, kuri rūpēsies par Latvijas lielāko dabas bagātību – mežu un produkciju, ko no tā var iegūt –, kā arī darba drošību. Taču akadēmiskajai izglītībai ir trīs pakāpes, t. i. bakalaura, maģistra un doktora studiju līmenis. Augstskolā jūs esat apguvuši ne tikai profesionālās zināšanas, bet arī prasmi iemācīties jaunas lietas, tāpēc – uz redzēšanos atkal mūsu Alma Mater!” izlaiduma noslēgumā teica zinātņu prorektors, profesors Arnis Mugurēvičs.

Pievienots 22/06/2017