Pārlekt uz galveno saturu

Pirmkursnieku gaidītākais pasākums – Azemitologa svētki

Attēla autors: No LLU arhīva

Trešdien, 4. oktobrī, plkst. 14.00 Latvijas Lauksaimniecības universitātes Jelgavas pils pagalmā norisināsies tradicionālie un senākie universitātes svētki – Azemitologs. Jelgavas pils pagalmā pulcēsies visu astoņu fakultāšu pirmkursnieki, lai atrādītu teatralizētu mājas uzdevumu – priekšnesumu, lai studentiskā garā apliecinātu savu piederību LLU lielajai saimei. 

Azemitologa svētki apliecina piederību, mīlestību un uzticību vietai, cilvēkiem un tradīcijām – kopā radītām, veidotām un koptām. Tālajā 1968. gada rudenī toreizējos pirmkursniekus pirmo reizi uzrunāja viņa ekselence, mūsu augstskolas patrons – Azemitologs. Kopš tā laika ik gadus Latvijas Lauksaimniecības universitātes visu specialitāšu simbols – zinību vīrs Azemitologs - sveic mūsu universitātes 1. kursa studentus, ieskaitot tos lielajā studentu saimē. Tie ir svētki studentijai, vienotībai, gudrībai, asprātībai un jautrībai. Azemitologa svētki ir mūsu Alma Mater piederības, patriotisma, draudzības, lepnuma un prieka svētki.

Jau tradicionāli svētki sāksies ar fakultāšu dekānu ievešanu pils pagalmā, kur katras fakultātes pārstāvji parādīs savu asprātību un iztēles bagātību, kam sekos Azemitologa ierašanās zirgu pajūgā, pirmkursnieku uzrunāšana un sāksies svētki – pirmkursnieku sagatavotie priekšnesumi.

Tradicionāli katras fakultātes pirmkursniekiem jāsagatavo teatrāls uzdevums – priekšnesums ar moto "Laika rats". Azemitologs aicina priekšnesumu veidot asprātīgi un atraktīvi, izvēloties un akcentējot aktualitātes – LLU, specialitātē, politikā, ekonomikā, lauksaimniecībā, izglītībā un kultūrā. Katras fakultātes priekšnesumu vērtēs žūrija, tādējādi ikvienai fakultātei ir iespēja iegūt Azemitologa Lielo vai Mazo ceļojošo balvu.

Fakultāšu uzstāšanās secība Azemitologa svētku laikā ir iepriekš noteikta: Vides un būvzinātņu fakultāte (VBF), Pārtikas tehnoloģijas fakultāte (PTF), Veterinārmedicīnas fakultāte (VMF), Lauksaimniecības fakultāte (LF), Meža fakultāte (MF), Tehniskā fakultāte (TF), Informācijas tehnoloģiju fakultāte (ITF) un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF).

Svētku dalībnieku priekšnesumus vērtēs žūrijas komisija, ņemot vērā noteiktus kritērijus - ierašanās veids un noskaņojums, izvēlētā studiju virziena atspoguļojums kolonnas noformējumā, mājas uzdevuma izpildījuma masveidība, uzskatāmība un atjautība, priekšnesuma idejas skaidrība un saprotamība, studentu saliedētība, vienotība, patriotisms, pašapziņas un cīņas spars svētku laikā. Turpinājumā jaunie studenti dos solījumu apzinīgi studēt un būt godīgiem studiju procesā, bet noslēgumā žūrija paziņos Azemitologa balvas ieguvējus. 

Studentu ievērībai – katras fakultātes 1. kursa atbildīgajam pārstāvim līdz 2. oktobrim plkst. 16.00 lūgums pa e-pastu: anita.pruse@llu.lv nosūtīt informāciju par priekšnesumam nepieciešamo apskaņošanu un atbildīgā pārstāvja kontakttālruni.

Svētku ietvaros tiks apbalvoti arī LLU Sporta centra rīkotā pirmkursnieku turnīra kopvērtējuma uzvarētāji, kas norisinās septembra mēnesī.

Veidosim svētkus kopā!

Azemitologs

 

Pievienots 13/09/2017