Pārlekt uz galveno saturu

LLU Meža fakultātes mācībspēki paaugstina kvalifikāciju mežizstrādes un kokapstrādes jomā

Attēla autors: J.Rūba

Turpinot semināru ciklu kvalifikācijas paaugstināšanai, LLU Meža fakultātes mācībspēki piedalījās divu dienu seminārā.

2. maijā seminārs norisinājās AS "Latvijas valsts meži" (LVM) Vidusdaugavas reģionā, kur mācībspēki ieguva teorētiskās zināšanas par koksnes piegādes mērķiem un pamatuzdevumiem, galvenajām komponentēm u.c., savukārt praktiskā daļa norisinājās meža objektos, lai semināra dalībnieki varētu klātienē vērot meža tehniku darbībā un iepazīties ar mežizstrādes procesu krājas kopšanas un galvenajā cirtē.

Veicot mežizstrādes darbus un plānojot meža tehnikas maršrutus, LVM ievēro dabas aizsardzības prasības meža darbos, uzstādot arī nākotnes izaicinājumus - kokvedēju ietekmes uz autoceļiem mazināšanai. Lai nodrošinātu koksnes piegādes ķēdes funkcionalitāti atbilstoši standarta prasībām, LVM rīko dažādas apmācības gan saviem darbiniekiem, gan sadarbības partneriem.

3. maijā semināra dalībnieki devās uz rūpnīcu „Verems” RSEZ SIA, AS “Latvijas Finieris” meitas uzņēmumu, kas specializējas kokapstrādē, mežizstrādē, kokmateriālu iepirkšanā un vairumtirdzniecībā.

Teorētiskajā daļā AS „Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs U.Biķis  informēja LLU Meža fakultātes akadēmisko personālu par koncerna vērtībām, darbības principiem, bērza pārstrādes tradīcijām Latvijā un Baltijā, pārdošanas apjomiem u.c. Savukārt padomes priekšsēdētājs J.Staris ne tikai detalizēti izstāstīja par „Verems” RSEZ SIA attīstību, bet arī noorganizēja ekskursiju, lai semināra dalībnieki varētu apskatīt rūpnīcu un iepazīties ar saplākšņa ražošanas tehnoloģiju.

LLU Meža fakultātes kolektīvs pateicas par iespēju apmeklēt vadošos meža nozares uzņēmumus un cer uz sadarbību arī turpmāk!

Pievienots 07/05/2018