Pārlekt uz galveno saturu

Studenti aicināti pieteikties mežu stipendijai

Attēla autors: No LLU arhīva

AS “Latvijas valsts meži” katru gadu organizē LVM stipendiju konkursu augstskolu studentiem ar mērķi izglītot, kā arī veicināt jauno speciālistu profesionālo izaugsmi ar meža apsaimniekošanu saistītās jomās.

Lai rosinātu jauno speciālistu izpratni par meža apsaimniekošanas ciklu, dot iespēju ne tikai izglītoties un gūt ieskatu nākotnes profesijā, bet arī radīt atvērtu vidi radošām idejām un to realizēšanai, šogad AS “Latvijas valsts meži” izsludina stipendiju konkursu šādās LVM interesējošās jomās: meža ekoloģija, meža apsaimniekošana (meža apsaimniekošanas plānošana, mežizstrādes vadība, darbu optimizācija, meža atjaunošana, kopšana un aizsardzība), meža biomasas izmantošana inovatīvu produktu ražošanā un zemes dzīļu resursu izmantošana inovatīvu produktu ražošanā. 

LVM stipendijām var pieteikties dažādu augstskolu studenti, kuri apgūst, vai kuriem ir interese par kādu no LVM stipendijas jomām. LVM stipendiju programma, tā ir iespēja paaugstināt studējošo motivāciju savu prasmju un iemaņu attīstīšanai. LVM stipendija sniedz ne vien finansiālu atbalstu, bet piedāvā iespēju iepazīt meža nozari kopumā, gūt ieskatu nākotnes profesijā, sadarboties ar jomas profesionāļiem, radīt un realizēt jaunas idejas.

Šogad studentiem ir iespēja pieteikt sevi, uzrakstot īsu eseju par tēmu “Es un mežsaimniecība nākotnē”  vai “Es un inovatīvu produktu izstrāde”. Stipendiju programmas noslēgumā stipendiāti sagatavos video, prezentāciju vai inovatīva produkta prototipu  atspoguļojot vēstījumu, savu izpratni un apgūto stipendiju programmas laikā.. Labākais darbs iegūs LVM Stipendiāta balvu un saņems vienreizēju stipendiju 300 eiro apmērā .

Dokumentus lūdzam sūtīt līdz 2017. gada 26. novembris (ieskaitot) pa e-pastu: stipendija@lvm.lv, tālrunis informācijai: 67602075.

Pieteikuma anketa

Stipendijas nolikums

Pievienots 08/11/2017