Pārlekt uz galveno saturu

Zinātniskās konferences “Research for Rural Development 2018” sekcija “Meža zinātne un augstākā izglītība – nozares attīstītībai”

Attēla autors: AS Latvijas valsts meži

Zinātniskās konferences “Research for Rural Development 2018” sekcija “Meža zinātne un augstākā izglītība – nozares attīstītībai” tapusi sadarbojoties trim institūcijām - LVMI Silava, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijai un LLU Meža fakultātei.

Konference tika atklāta ar svinīgo plenārsēdi 2018. gada 16. maijā meža pētīšanas stacijas mācību centrā „Mežmāja” Šķēdē. Svinīgajā plenārsēdē kopumā tika nolasīti 8 referāti par bioekonomikas attīstību Latvijā, nozīmīgākajiem 2017. gada sasniegumiem, Latvijas kokrūpniecības attīstības tendencēm un citām aktuālām tēmām.

Mežsaimniecības, meža ekoloģijas, vides zinātņu un Meža izmantošanas, kokapstrādes, meža ekonomikas sekcijas norisinājās Meža fakultātes telpās. Jaunākos pētījumus par aktuāliem meža nozares jautājumiem prezentēja zinātnieki no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Konference bija veltīta Latvijas 100. gadadienai.

Konferences programma un plenārsēdes ziņojumi apskatāmi pielikumos.

Pievienots 06/06/2018