Pārlekt uz galveno saturu

Dendrārija apciemojums

Attēla autors: No LLU arhīva

Apliecinot auglīgo sadarbību starp dažādām Latvijas Lauksaimniecības universitātes fakultātēm, mazliet lietainajā 16. oktobra rītā Vides un būvniecības fakultātes studiju programmas  "Ainavu arhitektūras un plānošanas" 1. kursa studenti un Meža fakultātes lektore Solveiga Luguza devās mācību ekskursijā uz Engures novadu, kur starp Klapkalnciemu un Apšuciemu atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorija "Igora Medņa Lāčupes dendroloģiskie stādījumi", ko apsaimnieko AS "Latvijas valsts meži" (LVM).

Klausoties interesantu stāstījumu par dendrārija vēsturi un lielo kokaugu daudzveidību tajā, studenti izstaigāja dendrārija takas un mācījās dabā atpazīt gan vietējās un bieži sastopamās sugas, piemēram, āra bērzu, parasto lazdu un melnalksni, gan retāk sastopamus kokaugus – Ķīnas citronliānu, zaļmizas kļavu, kizilu un daudzus citus.

Meža auditorijā apgūtais paliek atmiņā vislabāk, jo procesā piedalās visas maņas – to, kas veselīgs, ir iespējams pasmaržot, pagaršot un precīzi dabā iemācīties to, kas ir indīgs. Pēc iespaidiem un zināšanām piepildītās dienas, kuras izskaņā arī saulīte nolūkojās uz rudenīgi krāsainajām lapām, ikviens devās mājup ar domu par kādu kokaugu, ko vēlētos savā vai klienta dārzā ieaudzēt.

Sagatavoja: Elīna Grīnvalde, Solveiga Luguza, foto: Liene Vanaga, Marija Luīze Ratniece

Pievienots 21/10/2020