Pārlekt uz galveno saturu

LLU Zinātnieku nakts 2016

Attēla autors: No LLU arhīva

30. septembrī vienpadsmito gadu pēc kārtas norisinājās "LLU Zinātnieku nakts" pasākums.

"Zinātnieku nakts" tiek organizēta ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē ar mērķi iepazīstināt sabiedrību ar dažādiem zinātniskiem sasniegumiem, jaunākām tehnoloģijām, ļaut klātienē apskatīt laboratorijas, kolekcijas, ekspozīcijas u.c. "Zinātnieku nakts" tēma šogad bija "Zinātne veselīgai dzīvei".

Meža fakultātes organizētais Zinātnieku nakts pasākums norisinājās Kokapstrādes katedrā, Dobeles ielā 41, to apmeklēja ap 100 interesentu. Durvis apmeklētājiem vēra divas koka mājiņas, kurās ikviens varēja noskatīties speciāli pasākumam sagatavotās prezentācijas. Kokapstrādes katedras mācībspēki bija sagatavojuši apskatei dažādus koka sadzīves priekšmetus, lai ikviens saprastu, cik liela ir koka nozīme cilvēka dzīvē. Koks nav uzskatāms tikai kā kurināmais vai būvniecības objekts, bet tam ir liela ietekme uz cilvēka veselību.

Savukārt Mežkopības katedras komanda bija sagatavojusi ēdamās un neēdamās meža veltes, lai ikviens tās varētu apskatīt, aptaustīt un iegaumēt. Lai priekšstats par to, ko veselīgu slēpj mežs, būtu pilnīgāks, gan lielie, gan mazie apmeklētāji varēja apskatīt ārstniecības augu ekspozīcijas un drēgnajā vakarā sasildīties ar karstu tēju.

Pievienots 13/10/2016