Pārlekt uz galveno saturu

Mežzinātnes absolvents: “Lai veiksmīgi pabeigtu studijas, ir jāturas visiem kopā”

Attēla autors: No personīga arhīva

Ojārs Rozenbergs ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes bakalaura studiju programmas “Mežzinātne” absolvents. Pamatskolas izglītību ieguvis Salacgrīvas vidusskolā, tad mācības turpinājis Valmieras Valsts ģimnāzijā, kur ieguvis vidusskolas diplomu. Šogad veiksmīgi absolvējis Meža fakultāti kā viens no labākajiem Mežzinātnes bakalaura studiju programmas absolventiem.

 “Ideja studēt šajā fakultātē man radās dzinējmedību laikā. Vienā dienā izdomāju, ka varētu mācīties kaut ko saistītu ar mežiem, jo man patīk atrasties dabā. Nevarēju izlemt starp abām fakultātes piedāvātajām studiju programmām Mežzinātne un Mežinženieris. Arī paziņas, kuri beiguši vienu vai otru studiju programmu, neviesa nekādu skaidrību. Beigās pats izšķīros par labu Mežzinātnei,” tā par savu lēmumu studēt Meža fakultātē stāsta absolvents.

Ojāra bakalaura darba tēma bija “Papeļu hibrīda OP-42 stādījumu produktivitāte un vitalitāte Austrumlatgalē”, kur viņš pētīja, kā šis konkrētais hibrīds aug Latgalē. “Pie tēmas nonācu interesanti – es biju vienīgais, kurš kursā vēl nebija izvēlējies tēmu, ienāca pasniedzēja Olga Miezīte un teica, ka ir iespēja izstrādāt studiju noslēguma darbu sadarbībā ar LVMI “Silava”. Sazinājāmies, izrunājām nianses, un es piekritu.

Absolvents jau kopš pagājušā gada aprīļa strādā Latvijas Valsts mežzinātnes institūtā “Silava”. Nākotnes vīzija vēl nav izveidojusies, bet vēlētos savu nākotni saistīt ar meža apsaimniekošanu, labāk izprotot dažādus mežsaimnieciskos procesus un iegūstot praktiskas zināšanas. Par studijām maģistrantūrā vēl nav izlēmis, taču pilnība šo ideju nav atmetis.

No studiju laikiem Ojāram visspilgtāk atmiņā palikušas Erasmus studijas Čehijā, Prāgā: “Šo iespēju izmantoju 2. kursā. Man šīs studijas nebija klasiskajā variantā, lai iepazīstos ar daudziem citu valstu studentiem. Es aizbraucu ar vēl 6 studentiem, kurus iepriekš nepazinu, no Meža fakultātes. Brauciena laikā sadraudzējāmies un lielāko daļu laika arī pavadījām kopā. Brīvdienās gāju uz basketbola treniņiem. Uz tiem nāca dažādu tautību cilvēki, tur arī vairāk sanāca iepazīties un komunicēt ar citu tautību studentiem.”

Studentiem, kuri vēl ir ceļā uz bakalaura grāda iegūšanu, absolvents iesaka: “Galvenais darbus darīt laicīgi, iekļaujoties termiņos. Tāpat svarīgi ir mācīties visiem kopā – katrs, kurš ir pats par sevi, nav cīnītājs. Jo vairāk kontaktu un labu attiecību ar pārējiem Tev ir, jo pašam labāk.”

 

 

Pievienots 23/07/2021