Pārlekt uz galveno saturu

Mežs ienāk Jelgavā 2023

28. aprīlī visas dienas garumā no plkst. 10.00 – 18.00 jau piekto reizi Jelgavā, Pasta salā norisināsies pasākumu cikla Meža dienas lielpasākums “Mežs ienāk Jelgavā!”, kam šogad dota devīze “No meža līdz mājai”. 

Apmeklētājiem, aktīvi iesaistoties un līdzdarbojoties, būs iespēja uzzināt un izzināt meža nozari, iegūt vērtīgas zināšanas par koksnes un nekoksnes produktu izmantošanas daudzveidību, nozares nozīmi Latvijas ekonomikas attīstībā, nodarbināto profesiju daudzveidību un meža nozares izglītības iespējām. Šogad īpaši akcentēsim koka izmantošanu būvniecībā. Vienlaikus Pasta salā norisināsies arī koka skulptūru festivāls, kura ietvaros četri mākslinieki nedēļas garumā izgatavos koka skulptūras, kas tiks izvietotas zaļajā zonā pie Zvaigžņu dīķa.

Meža dienas organizē Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Meža fakultāte sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Jelgavas valstspilsētas pašvaldību un iestādi “Kultūra”,  kā arī Latvijas meža nozares organizācijām un uzņēmumiem, nozares izglītības iestādēm,  amatniekiem un individuālā darba veicējiem.

Pievienots 03/04/2023