Pārlekt uz galveno saturu

Meža fakultātes absolvente Indra Berga: “Iespējas, pabeidzot šo fakultāti, ir plašas”

Attēla autors: No personīgā arhīva

Indra Berga ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes studiju programmas “Mežzinātne” absolvente. 2012. gadā Indra ieguva bakalaura grādu LLU Vides un būvzinātņu fakultātē, tomēr interese par mežu lika vēlreiz iestāties augstskolā. Indra maģistra studijas Meža fakultātē pabeidza 2019. gadā, un tās veiksmīgi apvienoja ar bērna kopšanas atvaļinājumu.

Varētu šķist, ka maģistra studiju izvēli ietekmējusi ģimene, jo gan Indras vecāki, gan brālis ir absolvējuši Meža fakultāti. Jau kopš bērnības viņa tika "ierauta" meža pasaulē – mājās dzirdējusi par meža nozari, meža apsaimniekošanā darbojusies praktiski, taču viņa uzsver, ka studijas Meža fakultātē izvēlējās, jo mežs raisīja interesi, un viņa tiešām gribēja šo tēmu apgūt padziļināti, kā arī darba gaitas saistīt ar mežsaimniecību.

"No studiju gadiem visvairāk atmiņā palikuši pasniedzēji, kuri bija kompetenti un zinoši, savā ziņā arī diezgan prasīgi, taču ļoti saprotoši. Pasniedzēji sniedz daudz informācijas, taču, ja ir interese uzzināt vairāk, informāciju var meklēt papildus un vairāk iedziļināties," atklāj absolvente.

Indra strādā Valsts mežu dienesta centrālajā administrācijā. Viņa ir vecākā referente un atbild par meža reproduktīvā materiāla jautājumiem. Viņas ikdiena paiet, darbojoties ar Meža valsts reģistru, sazinoties ar meža reproduktīvā materiāla inspektoriem un ražotājiem un sadarbojoties ar citiem dienesta darbiniekiem. "Protams, no studiju gadiem noder apgūtie mežkopības pamati, ko nākas pielietot darbā, bet, ja runājam par manu jomu – meža reproduktīvo materiālu, tad studijās šim jautājumam nepieskārāmies. Kad sāku strādāt, daudz bija jālasa likumi, noteikumi, Eiropas Komisijas pieņemtie lēmumi, publikācijas un jākonsultējas ar nozares speciālistiem."

Absolvente ir pārliecināta, ka studentiem, izvēloties studijas Meža fakultātē, ir jāgrib būt dabā, kā arī ir jābūt vēlmei uzzināt jaunu un izzināt. "Darba iespējas, studējot šajā fakultātē, ir lielas – mežsaimniecība Latvijā ir plaša nozare, kas daudziem cilvēkiem sniedz darba vietas. Iespējas ir, tikai acīm jābūt vaļā un pašam jāgrib strādāt un attīstīties," stāsta Indra, piebilstot, ka arī meža nozare iet līdzi laikmetam, darbā ieviešot modernās tehnoloģijas.

 

Pievienots 26/06/2021