Pārlekt uz galveno saturu

Meža izmantošanas katedras vadība uzticēta Aigaram Strūbergam

Attēla autors: No LLU MF arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes (LLU MF) Meža izmantošanas katedras vadība nonākusi Mg. sc. ing. Aigara Strūberga rokās, nomainot Leldi Vilkristi, kas mežinženierijas virziena attīstību vadīja kopš 2019. gada.

Viens no Meža fakultātes stratēģiskajiem mērķiem ir gan teorētiskā, gan praktiskā plaknē stiprināt un attīstīt mežinženierijas virzienu. Aigars Strūbergs ir viens no šī virziena vadošajiem mūsu fakultātes mācībspēkiem. Augsti vērtēju Aigara  līdzšinējo sadarbību, iniciatīvu un ieguldījumu fakultātes darbības pilnveidošanā un studiju porcesa modernizēšanā – īpaši Mežizstrādes laboratorijas izveidē, kā arī vēlu izdošanos arī turpmāk,” pauž LLU MF dekāns Linards Sisenis.

Aigars Strūbergs Meža fakultātē darbojas kopš 2019. gada. Viņš pasniedz studiju kursus, kas tieši saistīti ar inženiera prasmēm –  “Mežsaimniecības darbu mehanizācija” un “Meža mašīnmācība”. Šo, 2021./2022., studiju gadu Aigars Strūbergs sāka ne vairs vieslektora statusā, bet gan kā vēlēts lektors. Nu tam klāt nākuši arī atbildīgie katedras vadītāja pienākumi. 

Tie nav vieglākie kursi un prasa iedziļināšanos un piepūli. Esmu stingrs un prasīgs, jo uzskatu, ka pa pusei nevar. Taču visbiežāk kursu noslēgumā no studentiem saņemu “Paldies” par to, ka piespiedu izprast un mācīties,” par sevi saka jaunais Meža izmantošanas katedras vadītājs A. Strūbergs.

LLU Meža fakultātē ir trīs katedras: Meža izmantošanas, ko vada Mg. sc. ing. Aigars Strūbergs, Mežkopības, ko vada Dr.silv., profesore Olga Miezīte un Kokapstrādes katedra, ko vada Dr.silv. Sigita Liše.

Pievienots 05/01/2022