Pārlekt uz galveno saturu

Ieva Erele: sievietēm kokapstrādē ir milzīgs potenciāls

Attēla autors: No personīgā arhīva

Lai aktualizētu iespējas sievietēm strādāt un veidot karjeru kokapstrādē un mēbeļu ražošanā, Mēbeļu ražotāju asociācija Latvijā uzsākusi kampaņu “Sieviete mēbeļu industrijā”. 
Šajā gadā ceram pievērst vairāk uzmanības izglītības iespējām kokapstrādē un mēbeļu ražošanā, kā arī jaunietēm un sievietēm dot iespēju novērtēt darba vidi, sociālo nodrošinājumu, arī karjeras izaugsmi un iespējas sevi realizēt tieši mēbeļu ražošanas uzņēmumos,” stāsta asociācijas izpilddirektore Ieva Erele. 

Viena no vietām, kur iespējams iegūt augstāko izglītību kokapstrādē, ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte, kur pieejama gan pamatstudiju programma “Kokapstrāde”, gan maģistra studiju programma “Koksnes materiāli un tehnoloģijas”. 

Ieva Erele pauž:
Jaunietēm un sievietēm potenciāls karjerai un izaugsmei kokapstrādē, tostarp mēbeļu ražošanā ir milzīgs. Teju ikkatrā uzņēmumā ir brīvas darba vietas un gandrīz ikviens no piedāvātajiem darbiem ir paveicams sievietēm. Zināmā mērā to ir veicinājusi iekārtu un tehnoloģiju attīstība, kas darbu šajā nozarē padarījusi fiziski vieglāku ikvienam un katrai. Tāpat gan globāli, gan lokāli ir augušas prasības pret drošu un sakārtotu vidi, ērtiem un intuitīvi saprotamiem ražošanas procesiem, un tas padarījis darbu kokapstrādē un mēbeļu ražošanā daudz pievilcīgāku."   

Manuprāt, svarīgi uzsākot studijas, noturēt interesi par jomu. Tāpat noderīgi ir citu jauniešu un sieviešu pieredze, kas var sniegt pārliecību un iedrošināt turpināt un ieraudzīt plašo šīs nozares perspektīvu. Savukārt nonākot uzņēmumā, ir svarīgs darbā ievadītāja jeb mentora klātbūtne, kā arī kolektīva un vadības atbalsts.” 

No 1. līdz 31. augustam uzņemšana turpinās brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās. Līdz ar to kļūšana par studentu/-i "Kokapstrādē" vai "Koksnes materiāli un tehnoloģijas" jau šajā rudenī vēl ir iespējama ikvienam/-ai, kurš-a nepaspēja pieteikties studijām jūlijā.

 

 

Pievienots 02/08/2022