Pārlekt uz galveno saturu

LBTU Meža fakultāte kopā ar skolēniem devās iepazīt mežu

Attēla autors: No LLU arhīva

Gaidot gada baltākos un sirsnīgākos svētkus, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Meža fakultātes (LBTU MF) studenti kopā ar Meža pētīšanas stacijas darbiniekiem - Andri, Anniju un Juri, visas nedēļas garumā iepriecināja bērnus no Jelgavas, Ozolniekiem un Rīgas. 

Vairāk nekā 200 bērni un gandrīz 50 skolotāji tika iepazīstināti ar dažādiem procesiem, ko varam novērot mežā, kā arī tika parādīts, cik ļoti svarīgi ir par mežu rūpēties un to kopt. Bērni varēja izmēģināt dažādus instrumentus, ko mežkopji izmanto darbu veikšanai meža. Protams, katra grupa atrada, izvēlējās un nozāģēja, un uz bērnudārzu vai skolu līdzi paņēma savu Ziemassvētku eglīti.

Pēc garās pastaigas bija iespēja sasildīties pie ugunskura un malkot siltu tēju. Bērnus iepriecināt svētkos bija ieradies arī pats Ziemassvētku vecītis, kuram izrādās ir dvīņubrālis! Liels prieks gan lieliem, gan maziem bija par vecīšu uzticamo draugu Rūdolfu. Arī bērni bija sagatavojušies iepriecināt visus, kas mežā bija sanākuši - citi dziedāja, citi dejoja vai skaitīja dzejoļus. Jāpiemin, ka mājās dziedātāji brauca mežā izdejojušies, jo pamatīgi kustēties vajadzēja visiem, lai ziemīgajā dienā būtu silti, bet dejotāji dziedādami, jo kopā būšanas prieks dabā atver pat klusākos.

Vēlamies teikt lielu paldies visiem, kuri piedalījās ikgadēja Ziemassvētku koka iepazīšanas un meklēšanas pasākumā "Egles lielas, egles mazas" - gan mazajiem ķipariem par izturību mežā, gan LBTU MF prodekānei Solveigai Luguzai par pasākuma organizēšanu, plānošanu un moža gara uzturēšanu, gan MF studentiem par aktīvo līdzdalību, kā arī Meža pētīšanas stacijas darbiniekiem par norises praktisko un materiālo nodrošināšanu! 

Uz tikšanos nākamajā gadā izzinoši izklaidējošajā pasākumā "Egles lielas, egles mazas"!

Informāciju sagatavoja:  studiju programmas "Mežzinātne" 2. kursa studente 


 

Pievienots 19/12/2022