Pārlekt uz galveno saturu

MF Meža dienas pasākums "Mežs ienāk Jelgavā"

Sākas
Beidzas
Vieta
Pasta sala, Jelgava

Bērnu radošo darbu konkursa nolikums
Video sižetu izstrādes konkursa nolikums
Pieteikuma anketa pirmsskolas izglītības iestādēm un 1.-4. klašu skolām "Mežs mūsu ikdienā"
Pieteikuma anketa 5.-9. klašu un 10.-12. klašu skolām "Mežs mūsu ikdienā"
Pieteikuma veidlapa uzņēmumiem
Meža dienas logo

LLU Meža fakultāte sadarbībā ar nozares organizācijām un uzņēmumiem “Meža dienu 2020” ietvaros jau trešo reizi organizē pasākumu  “Mežs ienāk Jelgavā 2020”.

Pasākuma mērķis: Sadarbībā ar Latvijas meža nozares organizācijām un uzņēmumiem izglītot sabiedrību par Latvijas mežu apsaimniekošanu un iegūtās koksnes plašo izmantošanas spektru, atraktīvi parādot koksni tās izmantošanas daudzveidībā, ražojot produktus ar augstu pievienoto vērtību.

Pasākuma tēma: Koks ir vairāk!

Norises vieta: Jelgava, Pasta sala

Pasākuma laikā interesentiem būs iespēja iepazīt jaunākās tehnoloģijas un tehniku, kas tiek izmantota meža apsaimniekošanā. Uzņēmumi, kas nodarbojas ar Latvijā iegūtas koksnes pārstrādi, stāstīs un rādīs, kā koksnei tiek pievienota vērtība, radot ekoloģiskus produktus, kas nes Latvijas vārdu pasaules eksporta tirgos. Pirmo reizi pasākumā ir aicināti piedalīties arī uzņēmēji, kuri no Latvijas mežos iegūtās koksnes un nekoksnes produktiem ražo dažādus izstrādājumus. Interesentiem būs iespēja izmēģināt prasmes, darbojoties ar medību un meža mašīnu simulatoriem, mežā un kokapstrādē izmantojamiem instrumentiem un darbarīkiem.

Izglītojošos stendos tiks stāstīts par mežā iegūstamo nekokses produktu daudzveidību, piemēram, koku vilnu, ēdamām un neēdamām lietām, ko iegūstam Latvijas mežos un dabā. Notiks mežizstrādes mašīnu un citas tehnikas paraugdemonstrējumi, kā arī varēs iepazīt dažādus kokapstrādes procesus: baļķa retrozāģēšana, zīmēšana kokā ar strāvu, koka būvniecība un detaļu savienošana ar metru garām skrūvēm un citas interesantas lietas...

Turpinot iedibināto tradīciju, pasākuma ietvaros tiek organizēts koka skulptūru festivāls "Otrā elpa", kurā piedalīsies Latvijas un Lietuvas koktēlnieki, un apmeklētājiem būs iespēja vērot skulptūru tapšanas procesu.

Vienlaikus LLU Meža fakultātē (Akadēmijas ielā 11, Jelgavā) no plkst. 9:00 līdz 15:30  notiks starptautiska zinātniski praktiskā konference "Meža nozare mainīgā klimatā", kuras ietvaros varēs uzzināt interesantas lietas ne vien par to, kā tiek nodrošināta Latvijas mežu ilgtspējīga apsaimniekošana, bet arī par to, kā mūsu mežos iegūtai koksnei tepat Latvijas uzņēmumos tiek pievienota vērtība, radot unikālus eksporta produktus. Konferences programma ir pieejama: http://www.mf.llu.lv/lv/meza-dienas . Pieteikšanās aizpildot anketu: http://www.mf.llu.lv/lv/konference .

Pasākumu organizē:

logo

Lieldraugi: Zemkopības ministrija, studentu biedrība “Šalkone”.LVMI “Silava”, aģentūra “Meža pētīšanas stacija”, SIA “Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts ”, AS "Latvijas valsts meži" un AS "Latvijas Finieris".

Atbalsts: Meža attīstības fonds, meža nozares uzņēmumi, www.zemeunvalsts.lv

Pievienots 07/01/2020
Portāla administrators