Pārlekt uz galveno saturu

Langervaldes meža stāsti

Attēla autors: No LLU arhīva

Pulciņš talcinieku 11. maijā atstāja vēl vienu skaistu 2016. gada Meža dienu "zīmi" Jelgavas Langervaldes mežā, kas pamazām atgūst savu pirmskara godību, lai atkal kļūtu par jelgavnieku iecienītu atpūtas vietu.

Eiropas Savienības projekta atbalsts meža problēmu risinātājiem no LLU Meža fakultātes, Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta, mežzinātnes institūta "Silava" un citiem atbalstītājiem palīdz Langervaldes mežu no brikšņainas nekoptības pārvērst mežaparkā ar pastaigu celiņiem, koka tiltiem, vides instalāciju objektiem un vides izglītības taku. Talkā piedalījās pašvaldībām un mežam pietuvināti ļaudis: AS "Latvijas valsts meži" pārstāvēja valdes loceklis Edvīns Zakovics; Latvijas Lauksaimniecības universitāti – rektore Irma Pilvere un Meža fakultātes dekāns Dagnis Dubrovskis; Jelgavas pilsētas domi – izpilddirektore Irēna Skutāne; Latvijas pašvaldības – Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas valdes locekļi (Sergejs Jakovļevs pat speciāli atbrauca no Ludzas!), pārstāves no Latvijas Pašvaldību savienības, ka ari citi meža draugi. 11. maija visi uz laiku kļuva par racējiem, saitēlājiem un laistītājiem. 

Pāraugušo baltalkšņu vietā klajumā tika iestādīti Latvijā reti sastopamie dižskābarži un ozoli, kas raksturīgi Langervaldes senajam mežam, bet talcinieki lika godalgoti ar gardu zupu.

Pievienots 11/07/2016