Pārlekt uz galveno saturu

LLU Kokapstrādes katedras vadītājas amatā apstiprina Dr.silv. Sigitu Liši

Attēla autors: No LLU MF arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes Dome 22. jūnijā Kokapstrādes katedras vadītājas amatā atkārtoti ievēlēja Dr.silv. Sigitu Liši.

Sigita Liše profesionālās gaitas kokapstrādē sākusi 2009. gadā, darbojoties Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūtā “MeKA”. Akadēmisko karjeru LLU sāka 2015. kā Kokapstrādes, kā arī Meža izmantošanas katedras viesdocente un vadošā pētniece. Kopš 2016. gada viņa ir pilntiesīga docente un vada Kokapstrādes katedru.

Vēlos pateikties fakultātes vadībai un katedras komandai, kā arī kolēģiem “MeKA” un nozares uzņēmējiem – bez šī sadarbības tīklojuma mums nebūtu izdevies uzlabot studiju procesu un sekmēt darba tirgū pieprasītu speciālistu sagatavošanu, veicināt lielāku nozares iesaisti studiju procesā – sākot ar nozares kolēģu vieslekcijām fakultātē un beidzot ar iesaisti noslēgumu darbu izstrādē un novērtēšanā. Tāpat vēlos uzsvērt palielināto praktisko apmācību īpatsvaru studiju procesā. Izveidots produktu prototipēšanas centrs. Nozīmīgs solis ir jaunās starpnozaru zinātniski pētnieciskās labratorijas būvniecības uzsākšana. Strādājam pie profesijas prestiža uzlabošanas sabiedrībā,” pauž Sigita Liše.

Kā nākamā perioda stratēģisko mērķi katedras vadītāja ir nodefinējusi turpināt attīstīt kokapstrādes studiju virzienu LLU, balstoties uz šādām vērtībām – cilvēks, profesionāla komanda un konkurētspējīga studiju vide.

Lai to sasniegtu, Sigita Liše plāno turpināt kvalitatīvu kokapstrādes virziena studiju    programmu attīstību un pieejamību sabiedrībai un nozarei, kā arī attīstīt konkurētspējīgu pētniecību un mācību vidi.

Pievienots 02/07/2021