Pārlekt uz galveno saturu

LLU pats galvenais rādītājs nav tas, cik gudrs Tu esi, bet tas, cik daudz vēlies iegūt no studijām

Attēla autors: No personīgā arhīva

Pirms iestāšanās kokapstrādes studiju programmā Renārs Strupulis mācījās Rīgas Valsts tehnikumā, apgūstot kokapstrādes tehniķa profesiju. Studiju virziens viņu ļoti ieinteresēja, tādēļ sekoja loģisks lēmums turpināt studijas šajā pašā nozarē, iestājoties Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātē.

Jau kopš 2016.gada Renārs strādā AS “Latvijas Finieris”, kur ilgu laiku pildīja tehnologa pienākumus, taču nesen viņš ir kļuvis par ražošanas efektivitātes speciālistu. Arī savu bakalaura darbu viņš rakstīja par efektivitātes paaugstināšanu šajā uzņēmumā.

Mana bakalaura darba tēma bija “AS “Latvijas Finieris” rūpnīcas „Furniers” darba efektivitātes paaugstināšanas iespējas”.
Bakalaura darba izstrādes laikā vēl biju tehnologs, un tieši efektivitātes paaugstināšana bija aktuālākā problēma, ar ko saskāros tiešajā darbā. Diplomdarbā pētīju to, kā automatizēt ražošanas iekārtas, lai tās strādātu efektīvāk un lai ražošanā vajadzētu mazāk cilvēka darbaspēka, rakstīju par to, kā modernizēt iekārtas un pašu cehu, lai varētu saražot vairāk un ātrāk,” atklāj absolvents. Viņa bakalaura darbs tika atzīts par vienu no labākajiem:

Es domāju, ka tik labs vērtējums bija tādēļ, ka pētīju aktuālu tēmu, kura pašam arī ļoti interesēja. Tā kā pats šobrīd esmu ražošanas efektivitātes speciālists, savu bakalaura darbu šobrīd realizēju darba vietā.”

Runājot par studiju laiku, Renārs uzsver, ka LLU pasniedzēji, salīdzinot ar citu augstskolu pasniedzējiem, tiešām ir koleģiāli, atvērti un visam pieiet ar humoru, bet tajā pat laikā ļoti prasīgi. No studiju laika absolventam atmiņā paliks vairāki pasniedzēji, un viens no tiem ir Kārlis Pugovičs:

Viņa lekcijas ir interesantas un pasniedzējs tajās atraktīvi atklāj, cik šī nozare ir moderna, jo agrāk iedomāties nevarēju, cik plašas iespējas paver iegūtais diploms – varu strādāt ražošanā, uzņēmuma vadībā, koka ēku un dažādu izstrādājumu projektēšanā, loģistikā, koksnes pētniecībā u.t.t., tādēļ, studijas beidzot, noteikti ikviens atradīs sev interesantu jomu apgūtajā profesijā.

Renārs ir ļoti pateicīgs fakultātei par piedāvātajām prakses vietām un iespēju uzklausīt uzņēmumu pārstāvju stāstus par darba ikdienu un specifiku, jo tā bija lieliska iespēja saprast, kas patiesībā notiek uzņēmumu iekšienē.

Esošajiem studentiem Renārs iesaka izmantot visas fakultātes piedāvātās iespējas, arī prakses iespējas, jo citādāk studēšana sanāks “pa sauso”.

 

Pievienots 07/07/2021