Pārlekt uz galveno saturu

LLU Studējošo pašpārvalde “Gada balvā 2021” novērtē “Husqvarna Latvija” atbalstu

Attēla autors: No LLU MF arhīva

11. martā pasniegtas Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studējošo pašpārvaldes “Gada balvas”. Nominācijā "Gada atbalstītājs" balva piešķirta SIA "Husqvarna Latvija", kas atbalstījusi Motorinstrumentu laboratorijas izveidi un iekārtošanu Meža fakultātē, kā arī nozīmīgi atbalstījusi LLU Studējošo pašpārvaldi.

Laboratorijā studentiem ir pieejams un studiju procesā praktiski uzskatāmi un izmantojams meža darbos pielietojamais aprīkojums: dažādi benzīna un elektro  motorzāģi un krūmgrieži, drošības aprīkojums un individuālie aizsardzības līdzekļi, motorzāģu sliedes un ķēdes, motorinstrumentu apkopes un asināšanas aprīkojumu, kā arī informatīvie materiāli. SIA “Husqvarna Latvija” Meža fakultātei nodrošinājusi pilnīgi visu šīs laboratorijas aprīkojumu, sākot ar specializētajiem servisa darba galdiem un beidzot ar jaunāko modeļu motorinstrumentiem, individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, motorinstrumentu apkopes aprīkojumu un pat manekenus, lai uzskatāmi varētu demonstrēt dažādu veidu specializēto mežstrādnieka apģērbu. 


Meža fakultāte šogad saņēma vairākas “Gada balvas”. Tā nominācijā "Gada dekāns" balvu saņēma Meža fakultātes dekāns, profesors Linards Sisenis, kurš vienmēr sniedz atbalstu fakultātes studējošajiem, sagaida tos ar smaidu un ir izcila humora īpašnieks. Aizvadītajā gadā viņš rūpējās par fakultātes labiekārtošanas darbiem, ņemot vērā studējošo vajadzības un vēlmes gan studiju procesam, gan atpūtas brīžiem. L. Sisenis arī aktīvi iesaistās jauno studētgribētāju piesaistei.


Nominācijā "Gada iedvesmojošākais mācībspēks" balva nonāca pie Meža fakultātes vieslektores un prodekānes Solveigas Luguzas, kuru studenti dēvē par "spridzeklīti". Viņa patiešām prot aizraut un radīt interesi par dendroloģiju - kokiem,  un krūmiem, mums visiem zināmiem un retiem, skujām un čiekuriem. Studējošajiem informācija atmiņā paliek ne tikai līdz pārbaudes darbiem, bet arī noder pēc studijām, strādājot nozarē.


Nominācijā "Gada students" sveikta Dace Dālberga no Meža fakultātes. Viņa 2021. gadu Studentu biedrībā "Šalkone" bija seniores jeb biedrības vadītājas amatā, kas ir kā turpinājums jau ilgstošai darbībai Šalkonē. Dace savus pienākumus vienmēr izpilda ar augstu atbildības sajūtu un nekad neatsaka izdarīt pat vairāk nekā no viņas tiek sagaidīts. Jauniete aktīvi iesaistās visā notiekošajā gan Meža fakultātē, gan universitātē kopumā – Meža fakultātes Domē, LLU Konventā un Senātā. Neskatoties uz to, ka viņai ir aktīva ārpusstudiju dzīve, Dacei studiju procesā ir izcilas sekmes.


Nominācijā "Gada fakultātes studentu pašpārvalde" balvu ieguva Meža fakultātes studējošo pašpārvalde - studentu biedrība "Šalkone", kas savā biedru lokā ir ļoti saliedēta un aktīvi strādā, lai fakultātē un universitātē studējošiem būtu interesana studentu dzīve. Pat, organizējot Valentīndienas pasākumu attālināti, Šalkonieši spēja "atkausēt" pašas saltākās sirdis. Līdz ar dažādu ierobežojumi atcelšanu, pašpārvalde stiprināja savu vienotību, dodoties vasaras laivu braucienā, rudenī - uz Latvijas Nacionālo operu un baletu. Pašpārvalde jaunajiem studentiem piedāvā dažādus tematiskos vakarus, kā, piemēram, "Meža vakars pie ugunskura", kam sekoja arī ekstrēmāki izaicinājumi - došanās kopīgās rudens peldēs. LLU ļoti populāras ir Šalkones rīkotās balles "Meža vakars", kas notiek Meža fakultātē.


Nominācijā "Gada notikums" izcelti tika Meža fakultātes energoefektivitātes uzlabošanas darbi un fakultātes modenizācija, iegūstot jaunu ārējo veidolu. Meža fakultāte piedzīvoja nebijušus studiju vides modernizēšanas un energoefektivitātes darbus, radot studentiem lieliski iekārtotu un skaisti atjaunotu ēku. Pie fasādes atjaunošanas ņemti vērā Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes prasības, saglabājot visus dekoratīvos elementus.


 

Pievienots 16/03/2022