Pārlekt uz galveno saturu

Meža diena Jelgavā pulcē nozares ekspertus un profesionāļus

Attēla autors: No LLU MF arhīva

Lai izglītotu sabiedrību par Latvijas meža un dabas resursu apsaimniekošanas rezultātā iegūstamajām koksnes un nekoksnes vērtībām, to pielietojumu un nozīmi veselīgas sabiedrības attīstībā, 29. aprīlī Jelgavā, Pasta salā norisinājās Latvijas Meža dienu lielpasākums “Mežs ienāk Jelgavā”, pulcējot nozares ekspertus, profesionāļus, politikas veidotājus, kā arī vairākus tūkstošus lielus un mazus apmeklētājus.

Pasākumu organizēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte un studentu biedrība "Šalkone" sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldību un tās iestādi “Kultūra”,  kā arī Latvijas meža nozares organizācijām un uzņēmumiem, nozares izglītības iestādēm, kā arī amatniekiem un individuālā darba veicējiem. To atklāja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš , AS “Latvijas Valsts meži” padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis, Latvijas Lauksaimniecības universitātes studiju prorektors Aigars Laizāns un Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis.

Pasākums “Mežs ienāk Jelgavā” ik gadu parāda nozares spēku un jaudu, apjomu un iespējas jaunu produktu attīstībai no koka sēkliņas līdz koka ēkas būvniecībai un jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos līdz pat energoresursu un enegoneatkarības nodrošināšanai. Tas apliecina meža nozares plašo lomu Latvijas ekonomikā un izaugsmē un ik katra mūsu ikdienā un dzīves kvalitātē. Savukārt jaunākai paaudzei – ilustrē izglītības un karjeras iespējas meža nozarē,” pauž L. Sisenis.

Pasākuma laikā izzinošas, izglītojošas un profesionālas nodarbes varēja atrast ikviens interesents – sākot ar pirmsskolnieku grupiņām, kas piedalījās vides izglītības aktivitātēs, beidzot ar pieaugušajiem, kuri varēja izzināt jaunāko tehnikas un tehnoloģiju izmantošanā u.tml. Bet tiem, kuriem pie durvīm klauvē izvēle, kur studēt pēc vidusskolas beigšanas, bija iespēja uzzināt vairāk par Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes piedāvātajām studiju iespējām mežsaimniecībā vai kokapstrādē un plašajām karjeras iespējām nozarē.

Šogad “Mežs ienāk Jelgavā” pulcēja lielāko dalībnieku skaitu, kāds bijis līdz šim; pasākums baudīja arī dalībnieku novērtējumu. Tas gadu gaitā ir kļuvis par daļu no Jelgavas, līdztekus pulcējot arī koka skulptūru festivāla "Otrā elpa” māksliniekus, kuri jelgavnieku, pilsētas viesu un pasākuma dalībnieku klātbūtnē izgatavo koka skulptūras. Tāpēc paldies visiem, kuri atsaucās aicinājumam piedalīties pasākumā, lai stāstītu un rādītu sabiedrībai ar ko meža nozare nodarbojas, kā arī visiem tiem, kuri pasākumu apmeklēja!” – papildina LLU Meža fakultātes dekāns.

Pasākums notika ceturto reizi. Pērn "Mežs ienāk Jelgavā" pandēmijas ierobežojumu dēļ nenotika. 
 

Pievienots 03/05/2022