Pārlekt uz galveno saturu

Saruna ar absolventu- Arta Paula Ozoliņa

Attēla autors: No LLU arhīva

Par savām gaitām Meža fakultātē pastāstīja Arta Paula Ozoliņa.

"Ar kokapstrādes pasauli iepazinos jau no bērnudārza gadiem, pavadot laiku vecāku galdnieku darbnīcā, kur tika izgatavoti gleznu rāmji mākslas akadēmijas studentiem. Kokapstrādes studijas Meža fakultātē šķita arī viens no loģiskiem ceļa turpinājumam pēc stila mēbeļu modelētāja kvalifikācijas iegūšanas RMMT, kur mācības bija vairāk ar māksliniecisku ievirzi, bet ietvēra arī ļoti daudz vērtīgu praktisku nodarbību.

Iepriekš iegūtās praktiskās zināšanas un uzcītīgums studiju laikā bija man priekšrocība, lielākos izaicinājumus sagādāja attālinātās studijas Covid pandēmijas laikā (kas patraucēja arī iecerei otrajā vai trešajā kursā doties Erasmus+ studijās) un studiju kursi, kas vairāk saistīti ar mehāniku, elektrību, hidrauliku, jo ar to līdz šim bija mazāka pieredze un interese.

Studiju procesu 1. kursā piepildītāku padarīja dalība Jelgavas studentu teātrī un JDK Skalbe, pēc tam mēģinājumi, koncerti un daudz kā raiba piedzīvots ar TDA “Kalve”, pat dalība starptautiskā dejas festivālā Brazīlijā!

Savu diplomdarbu izstrādāju uzņēmumā “Latvijas Finieris”, kurā jau otrā kursa beigās uzsāku praksi un datu ievākšanu diplomdarbam. Lai arī var gadīties, ka informācijas ir maz, tomēr diezgan interesanti šķita meklēt līdzīgus pētījumus un citu literatūru par savu tēmu par bērza saplākšņu aizsardzību izmantošanai āra apstākļos. Domāju, ka jebkurā diplomdarbā ir savi izaicinājumi, manā darbā lielākais izaicinājums bija no ievāktā lielā datu apjoma izteikt rezultātus un secinājumus.

Līdz pat darba iesniegšanas pēdējam brīdim šķita, ka darbs ir vēl daudz pilnveidojams un dažādi sīkumi būtu jāuzlabo. Šis un neziņa par komisijas jautājumiem lika aizstāvēšanu sagaidīt ar milzu uztraukumu. Tomēr viss noritēja veiksmīgi un tagad ir prieks par pasniedzēju un komisijas novērtējumu; atskatoties varu lepoties ar paveikto darbu!

Kokapstrādes studijas Meža fakultātē ir īpaši noderīgas, ja darbojies vai plāno darboties kādā ar kokapstrādi saistītā jomā vai uzņēmumā un tevi ikdienā nodarbina ar to saistīti jautājumi – šī ir īstā vieta kur meklēt atbildes vai vienkārši paplašināt zināšanas par interesējošo!"

Pievienots 27/07/2023