Pārlekt uz galveno saturu

Saruna ar absolventu- Toms Tālbergs

Attēla autors: No LLU arhīva

Saruna ar Meža fakultātes absolventu Tomu Tālbergu.

"Būtībā jau no mazām dienām vasaras pavadīju Mērsragā, mazā vasarnīcā mežā ,kur vecmāmiņa regulāri vilka līdzi uz mežu. Sākumā tas šķita garlaicīgi, bet ar laiku iepatikās arvien vairak. Kā arī volejbola komandas biedrs absolvēja tieši mezzinātni, daloties pieredzē, mani tas ieinteresēja un sķita saistošs!

Studiju laikā nekad neaizmirsīšu ķīmijas pēcstundas, ja tā var teikt, un matemātikas vakarus pils piektajā stāvā, kā arī attālināti kārtot eksāmenus, īpaši augsnes zinatnē bija pamatīgs izaicinājums.

Darba aizstāvēšanā ar katru reizi jutos arvien drošāk un arī uztraukums jau svarīgākajā reizē bija minimāls.

Citiem varu pateikt to, ka bakalauru vērts sākt pec iespejas ātrāk, citādi dzīvot stresā pēdējo semestri nav patīkami. Kad darbs bija gatavs un aizstāvēts pārņēma dīvaina sajūta, grūti bija noticēt, ka tas ir izdarīts, patiesībā joprojām sajūta, ka viss ir pabeigts, nav pametusi.

Visvairāk laikam lepojos, ka spēju apvienot darbu ar studijām, kā arī milzīgs paldies jāsaka darba vadītājiem Paulam Zeltiņam un Ingai Straupei.

Meža fakultāte ir laba izvēle, ja vēlies nākotni saistīt ar stabilāko nozari Latvijā. Pēc studijām paveras tiešām plašas darba iespējas, lai gan sākumā tā var nešķist."

Pievienots 27/07/2023