Pārlekt uz galveno saturu

Meža dienas Jelgavā šogad notiks 29. aprīlī

Attēla autors: No LLU MF arhīva

Lai izglītotu sabiedrību par Latvijas meža un dabas resursu apsaimniekošanas rezultātā iegūstamajām koksnes un nekoksnes vērtībām, to pielietojumu un nozīmi veselīgas sabiedrības attīstībā, 29. aprīlī Jelgavā, Pasta salā norisināsies pasākumu cikla Meža dienas lielpasākums “Mežs ienāk Jelgavā!”, kam šogad dota devīze “Mežs mūsu ikdienā”. 

Apmeklētājiem visas dienas garumā, iesaistoties un līdzdarbojos, būs iespēja uzzināt un izzināt meža nozari, ar to saistīto produkciju, darbības jomas, iegūt vērtīgas zināšanas par koksnes un nekoksnes produktu izmantošanas daudzveidību, tautsaimniecības nozaru nozīmi Latvijas ekonomikas attīstībā, nozarē nodarbināto profesiju daudzveidību un meža nozares izglītības iespējām. Vienlaikus Pasta salā norisināsies arī koka skulptūru festivāls, kura ietvaros četri mākslinieki nedēļas garumā izgatavos koka skulptūras, kas tiks izvietotas Pasta salas koka skulptūru parkā.

Dalībnieki aicināti pieteikties līdz 2022. gada 19. aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu (skatīt zemāk) un nosūtot to uz e-pastu: mfdek@llu.lv.

Pasākums notiks ceturto reizi. Pērn "Mežs ienāk Jelgavā" pandēmijas ierobežojumu dēļ nenotika.

Meža dienas organizē Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldību un aģentūru “Kultūra”,  kā arī Latvijas meža nozares organizācijām un uzņēmumiem, nozares izglītības iestādēm, kā arī amatniekiem un individuālā darba veicējiem.
 

Pielikums Izmērs
Pieteikuma_veidlapa.doc 45.5 KB
Dalibnieka_ligums.docx 88.34 KB
Uzaicinajums.docx 133.73 KB
Pievienots 17/03/2022